Geschiedenis / Foto’s

Höfteballooning door de jaren heen

Höfteballooning niet meer weg te denken in Hof van Twente

2010

In het jaar 2010 bedacht Jan de Wilde zich hoe het zou zijn als er vanaf de prachtige weilanden rond zijn huis in Hengevelde luchtballonnen het luchtruim zouden kiezen. Het idee om een spectaculair ballonevenement te organiseren was dan ook snel geboren. Met de steun van vakkundige mensen binnen de organisatie is in 2010 de eerste editie van de Höfteballooning gelanceerd.

2011

In 2011 is met hernieuwde inspanning de tweede editie georganiseerd en deze keer waren de weergoden ons goed gezind. Het was een fantastisch spektakel met 20 luchtballonnen, 10 paramoteurs en veel modelvliegtuigen.

2012

En weer waren de weergoden ons dit jaar op 25 en 26 mei niet goed gezind. De windkracht was zo dusdanig hoog dat het niet verstandig was om te gaan varen.

Maar 23 juni hadden wij geluk al zag het er tot 20.00 uur vrij onstuimig uit. De wind ging op tijd liggen, dus konden er eindelijk 9 inhaalvaarten worden uitgevoerd. Op vrijdag 29 juni / 30 juni zijn de overige inhaalvaarten uitgevoerd, ook deze avonden werden een daverend succes met een gezellige afsluiting bij de Gebrande Waateren.

31-08-2012    Oprichting stichting Höfteballooning

2013

Het evenement was gepland op 15 augustus, maar de weergoden waren ons net niet goed genoeg gezind. Op zaterdag 16 augustus was het weer goed en konden 24 ballonnen en de paramoteurs het luchtruim kiezen. Het was een bijzonder geslaagde avond!

Interview Radio: Twente FM 14-08-13

2014

Door veelal onvoorziene omstandigheden hebben we als bestuur besloten het evenement dit jaar vroegtijdig af te blazen. Vol goede moed zijn we echter al weer begonnen met de voorbereidingen van 2015.

2015

De 6e Editie van de Höfteballooning is succesvol verlopen. Aan het begin van de avond was het nog twijfelachtig of het weer zou meewerken, maar om 19.45 uur gaf de flight director groen licht. De weersomstandigheden waren gunstig en om 20.15 uur kozen de eerste ballonnen het luchtruim. In totaal zijn 13 ballonnen opgestegen en 14 paramoteurs.

Voor het eerst in 6 jaar was er na afloop een nightglow, door ons omgedoopt tot “Glow in the Dark”. Een enorm spektakel.

Op de maat van opzwepende muziek en een prachtige lichtshow lieten 5 ballonnen hun vuur in de ballonnen branden. De vele positieve reacties zijn voor ons een reden om de Glow in the Dark jaarlijks te laten terugkeren.

2016

De 7e editie van de Hófteballooning was dit jaar bij kasteel Warmelo te Diepenheim. Het was perfect vaarweer en 30 luchtballonnen kozen het luchtruim waaronder de grootste special shape van Europa “de Superbike” Naast de vele luchtballonnen waren ook de paramoteurs, modelballonnen en de modelvliegtuigen weer van de partij. Een record aantal bezoekers (tussen de 3000 a 4000) mensen. En natuurlijk werd deze avond weer afgesloten met met de spectaculaire Glow in the Dark.

2017

Door de aanhoudende regenval en de vooruitzichten van de komende dagen heeft de organisatie van Hófteballooning 2017 helaas moeten besluiten om de achtste editie op 15 / 16 september te cancelen.
Het terrein is dusdanig slecht bereikbaar en nat dat het berijden met voertuigen onmogelijk was. Een alternatief op één van de andere weilanden is bekeken maar was er niet. Vandaar deze vervelende maar begrijpelijke beslissing.

2018

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Höfteballooning 2018 in Goor. De 9e editie van de Höfteballooning was dit jaar aan de Deldensestraat in Goor. Het was perfect vaarweer en 25 luchtballonnen kozen het luchtruim waaronder de grootste special shape van Europa “de Superbike” Naast de vele luchtballonnen waren ook de paramoteurs, modelballonnen en een zweefvliegtuig weer van de partij. Een groot aantal bezoekers (tussen de 2000 a 3000) mensen. En natuurlijk werd deze avond weer afgesloten met met de spectaculaire Glow in the Dark.

Interview Radio Oost: https://drive.google.com/file/d/1VCravxsY82jR49U-ZuNSKpznqANChr97/view